Usein kysyttyä

Miten luon ja jaan lahjalistan?

Aloita etusivun "Luo lahjalista" -napista. Listan tallentaminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit kuitenkin ensin aloittaa listan tekemisen ja rekisteröityä vasta tallennusvaiheessa.

Kun olet saanut listasi valmiiksi, voit tallentamisen jälkeen esikatsella sitä ja jakaa linkin ystävillesi. Linkin listaasi näet painamalla esikatselusivun "Jaa" -nappia. Sieltä voit myös näppärästi kopioida linkin listaasi vaikkapa kutsusähköpostiasi varten. Käytä kopiointiin tietokoneesi kopioi ja liitä -toimintoa (copy & paste).

Pääset muokkaamaan lahjalistaasi milloin tahansa oikean yläreunan Omat tiedot -valikosta. Klikkaa listan otsikon alla olevaa "muokkaa" -linkkiä.

Jos haluat kokonaan poistaa listan, valitse "poista".

Sain linkin ystäväni lahjalistaan. Mitä teen seuraavaksi?

Saamasi linkki johtaa suoraan ystäväsi lahjalistaan. Mikäli listan katseluun tarvitaan salasana, saat sen ystävältäsi.

Voit myös syöttää lahjalistan tunnuksen Lahjalista.netin etusivulle ja painaa "Hae" -nappia. Hae -nappia painamalla pääset tarkempaan hakuun jossa listaa voi etsiä mm. sankarin nimen ja juhlien päivämäärän perusteella.

Mikäli et vieläkään löydä ystäväsi lahjalistaa, pyydä ystävääsi tarkistamaan saamasi linkki, salasana ja listan tunnus.

Avattuasi lahjalistan ja valittuasi haluamasi lahjatoiveen voit painaa "Varaa"-nappia. Vahvistettuasi varauksen toive on varattu sinulle.

Lahjalista.net lähettää tiedot varauksestasi sähköpostiisi. Voit myöhemmin perua varauksesi tai muuttaa sitä.

Lahjalista.net huolehtii siitä, että valitsemasi lahjatoive varataan sinulle.

Saamani linkki ystäväni lahjalistaan ei toimi. Mitä teen?

Voit myös etsiä listaa Lahjalista.netin etusivulta löytyvällä "Hae" -toiminnolla.

Sain linkin ystäväni lahjalistaan, mutta minulta kysytään salasanaa, jota en tiedä. Mitä teen?

Lahjalistan tekijä voi halutessaan suojata lahjalistansa salasanalla. Tällöin listaa pääsevät katselemaan vain ne, jotka tietävät kyseisen salasanan. Valitettavasti Lahjalista.net ei voi antaa sinulle salasanaa, vaan sinun on kysyttävä salasana lahjalistan luoneelta ystävältäsi.

Toivon useampia kappaleita samaa lahjaa. Entä jos vieraani haluaa varata vain yhden kappaleen?

Kun luot lahjalistaasi, Lahjalista.net kysyy sinulta lukumäärää, jonka verran haluat kutakin lahjatoivetta. Jos esimerkiksi toivot kymmentä kahvikuppia, voivat kutsuvieraasi varata yhdestä kymmeneen kahvikuppia. Kun esimerkiksi yksi kutsuvieras on jo varannut vaikkapa neljä kahvikuppia, ovat kuusi muuta kahvikuppia vielä vapaasti muiden vieraiden varattavissa.

Entä jos en toivo tavaraa, vaan rahalahjoituksia?

Lahjalista.net soveltuu myös rahalahjoitusten toivomiseen. Jos toiveesi on rahalahjoitus tai vastaava toive, jonka lukumäärää ei tarvitse rajoittaa, ruksaa toiveen kohdalla "Lukumäärää ei rajoitettu". Tällöin saman toiveen voi varata rajaton määrä lahjan antajia.

Miten tilaan ja maksan lahjan?

Lahjalista.net on kaikille maksuton palvelu, joka ainoastaan välittää lahjatoiveita. Emme tällä hetkellä myy mitään. Jos olet varannut lahjatoiveen, sinun on hankittava se itse. Joissain tapauksissa Lahjalista.net saattaa kehottaa sinua esimerkiksi siirtymään yhteistyökumppanin verkkokauppaan. Voit kuitenkin hankkia lahjasi myös muuta kautta.